Frans Polynesie

De mooiste tropische eilanden

Bora Bora Frans PolynesiëFrans Polynesië is een fantastisch mooi gebied in de Stille Oceaan en omvat 118 grotere en kleinere tropische eilandjes van vulkanische oorsprong. De grootste en mooiste eilanden van Frans Polynesië zijn o.a. Tahiti, Bora Bora en Moorea. Met de weelderig groene natuur, azuurblauwe wateren en maagdelijk witte stranden vormen de eilanden een ideale tropische vakantiebestemming en een populaire bestemming voor honeymooners en duikers. Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt van de belangrijkste eilanden die deel uitmaken van Frans Polynesië en wat er allemaal te beleven valt.

Tahiti en de Markiezeneilanden

Tahiti is wel het meest bekende eiland van het gebied. Het is tevens het grootste eiland van Frans Polynesië en er is dan ook het meest te zien en doen.

Bora Bora

Bora Bora staat bekend als het mooiste eiland ter wereld en geldt vooral als luxe en romantische vakantiebestemming. Op het Bora Bora zelf kun je mooie wandelingen maken en de toppen van de vulkanen Mount Pahia en Mount Otemanu beklimmen. Ook de onbewoonde motu’s, de eilandjes eromheen, zijn mooi om te bezoeken en over te wandelen.

Moorea

Moorea heeft echt iets magisch; je vindt er een weelderige tropische natuur, bergen en vulkanen, kristalhelder water en romantische baaien. Maar Moorea is bovendien populair bij de inwoners van Tahiti en kunstenaars. Dat geeft het eiland iets authentieks en knus; overal op het eiland vind je barretjes, restaurants en hotels, van duur tot heel goedkoop. Overnacht in een Faru in een palmboom, bezoek het nagebouwde Polynesische dorp Tiki Village, ga duiken bij Papeto Mai, beklim Mount Rotui of ga op dolfijnenexcursie. Heel speciaal op Moorea is een stringray feeding tour; je zit in de branding en voert de roggen die om en over je heen zwemmen!
De Tuamotu eilanden

De Tuamotu eilandenDuikliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Tuamotu eilanden. Het zijn ruim 70 ringvormige koraaleilanden met palmbomen die net boven de zeespiegel uitsteken. De onderwaterwereld is ronduit adembenemend mooi. De grootste atol is Rangiroa met de Avatoru-geul, bekend vanwege de vele mantaroggen, en de Tiputa, de “geul van de honderd haaien”. Wil je meer weten over de parelindustrie, dan kun je terecht bij het museum in het hoofdplaatsje Avatoru en de parelkwekerijen op Manihi.

Er zijn nog veel meer paradijselijke eilanden in Frans Polynesië, de een nog mooier en luxer dan de ander. Zoek een eilandje dat past bij jou voorstelling van de ideale vakantie; gegarandeerd dat je zult genieten van een onvergetelijke tijd!